25. výročí Oblastní charity Sobotka

Když je člověku pětadvacet let, prožívá nejkrásnější období svého života.

Oblastní charita Sobotka toto významné jubileum svého života oslavila v pátek 8. 9. 2017, a protože čtvrtstoletí života se musí oslavit řádně se vší parádou, naplánovali jsme i my oslavu ve velkém stylu na Malém náměstí v  Sobotce.

Třešňový jarmark v Sobotce

V sobotu 8. 7. se konal 7. ročník tradičního Třešňového jarmarku v Sobotce, jedná se o akci, která tvoří závěr festivalu českého jazyka „Šrámkova Sobotka“.
Letošní jarní nepřízeň počasí způsobila, že na celém Třešňovém jarmarku nebyla ani jedna česká třešeň, ale i tak se Třešňový jarmark vydařil.

Povídání o andulkách

Dne 29. 6. se konala v Domově pokojného stáří přednáška o andulkách.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Slavnostní odhalení a předání Ptačí rezervace

Naše překvapení v podobě venkovní voliéry s andulkami bylo připravené. Už jen stačilo vymyslet slavnostní předání ,, Ptačí rezervace“ našim uživatelům.

Sladké odpoledne

Dnešní odpolední posezení se neslo ve sladkém duchu. V jídelně Domova pokojného stáří jsme připravili ,,kavárničku“.

Poděkování všem kdo se zúčastnili Veřejné sbírky

Přání, sny a touhy, má je každý. V Domově pokojného stáří v Libošovicích tomu není jinak. Každý rok se snažíme splnit co nejvíce přání našich uživatelů, aby se v domově uživatelé cítili jako doma. Né vždy to je ale lehký úkol, přání bývá spousty, jsou různorodá a ne pokaždé je dostatek financí na splnění všech přání uživatelů.

Výpomoc z řad studentů

Ve středu 3. Května nás navštívilo 28 studentů z SOU Škoda auto Mladá Boleslav, kteří studují 1. Ročník oboru Mechanik seřizovač pod vedením paní Mgr. Hany Pávové a paní Mgr. Kateřiny Buškové. Nebyla to ale jen tak obyčejná návštěva. Studenti nám přijeli pomoci s údržbou a zvelebením zahrady Domova pokojného stáří v Libošovicích.

Letošní Tříkrálová Sbírka je již minulostí

Oblastní charita Sobotka se letos již po sedmnácté zapojila do celostátní Tříkrálové Sbírky, jejíž výtěžek je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.