Domov pokojného stáří

Poskytujeme zdravotní, ošetřovatelskou a sociální péči.

Charitní pečovatelská služba

Poskytujeme terénní sociální služby.

Program FEAD

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám

CHARITNÍ ŠATNÍK UZAVŘEN

Šatník Oblastní charity Sobotka do odvolání uzavřen. Hledáme nové prostory.

O otevření budeme informovat.

CHARITNÍ ŠATNÍK UZAVŘEN

9. 8. - 26. 8. 2016 bude Charitní šatník uzavřen z důvodu malování a úprav šatníku.

Otevřeno bude opět v sobotu 27. 8.  2016. Děkujeme za pochopení!

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Charita v roce 2012: data, čísla a statistiky

Charita ČR loni provozovala 1 209 služeb pro více než 86 tisíc klientů. Působila ve 14 zemích světa a dalších 13 zemí přijalo pomoc diecézních Charit. Výroční zprávu naleznete zde.

Dvě povodňová výročí

Letošní jubilea patnáct let od velkých povodní na Moravě (1997) a deset let od povodní, které zasáhly zejména povodí českých řek (2002), si připomínáme spuštěním internetových stránek k oběma těmto událostem. Na nich najdete také materiály k dalším záplavám, kde Charita ČR pomáhala obyvatelstvu s odstraňováním následků živelných pohrom.

Ministr Drábek rozdělí sociálním službám 140 miliónů korun

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) předběžně rozdělil sociálním službám dalších 140 miliónů korun, na nichž se již dříve dohodl s asociací poskytovatelů péče a zástupci krajů. Nyní čeká na souhlas ministerstva financí. Uvedl to server Novinky.cz.

Pečovatelka roku 2011

Letos již podeváté pořádala Diakonie ČCE - SKP v Praze ve spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR slavnostní vyhlášení „Pečovatele/ky roku 2011“ pro nejlepší pečovatele z celé České republiky. Záštitu nad touto akcí převzala paní Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké Sněmovny Parlamentu ČR, ministr práce a sociálních věcí pan Jaromír Drábek a starosta Městské části Praha 2 pan Jiří Paluska.

Slavnostní společenské setkání se uskutečnilo dne 5.12.2011 na Novoměstské radnici v Praze.

Mezi deset nejlepších pečovatelek roku 2011 se dostala i paní Aloisie Krišková, pečovatelka z Domova pokojného stáří v Libošovicích.

Tříkrálová sbírka je na Facebooku

Od počátku roku 2011 proběhne již 11. ročník Tříkrálové sbírky. Přípravy jsou v plném proudu a již nyní byly na  Facebooku spuštěny celorepublikové stránky Tříkrálové sbírky, které jsou určeny nejen koledníkům. Staňte se našimi fanoušky a buďte informováni o aktuálním dění, sdílejte fotky a zážitky z koledování, komentujte - najdete nás pod názvem "Tříkrálová sbírka".