CO JE TO TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA A OČ V NÍ BĚŽÍ?

Dobročinnou akci Třikrálová sbírka  pořádá každoročně Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček pak organizují jednotlivé místní Charity, často ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi. Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí u nás.

Oblastní charita Sobotka se do sbírky zapojuje každoročně. Tato akce by však nikdy nemohla proběhnout bez pomoci desítek dobrovolníků, i z řad dětí, které do celé akce vnášejí jiskru a nadšení. Fotografie z letošní sbírky si můžete prohlednout zde.

elikož klienty služeb OCH Sobotka jsou senioři, pak i výtěžek vždy putuje ve prospěch této cílové skupiny.  Sbírka roku 2013 podpoří nákup polohovacích postelí do Domova pokojného stáří Libošovice.

DĚKUJEME DÁRCŮM I KOLEDNÍKŮM

Abychom mohli tříkrálové požehnání předat do co největšího počtu domácností, hledáme tříkrálové koledníky (děti i dospělé), a vedoucí skupinek (nad 15 let).

Kdo je ochoten koledovat, a podpořit tak dobrou věc, může se obrátit na sídlo Oblastní charity Sobotka - tel. 493 572 205.